Recept:Spenatvåfflor med havstångskaviar
Spenatvåfflor med havstångskaviar
Kategorier:
Fler recept med:
Varför inte servera ett våffelhjärta som förrätt? Vintertid kan du använda fryst spenat som fått tina och rinna av.
Ingredienser
För ca 10 stycken
- 4 dl240 gramvetemjöl
26,667 msk
- ½ tsk2,5 grambakpulver
2,5 krm
- 8 dl soja- eller havremjölk
- 2 dl hackad spenat
- eventuellt en knippe persilja eller gräslök"eventuellt en knippe persilja ellerThe value "gräslök" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.</div></span>vitlöksklyftor
- <span>[[Mängd/Vitlöksklyftor" contains invalid characters (e.g. [) for a property name.
- örtsalt
- Till servering
- havstångskaviar
- sour supreme, eller naturell sojayoghurt som runnit av i ett kaffefilter och fått en tjock konsistens
Rör ihop mjölet med bakpulvret och vispa ner mjölken. Tillsätt spenaten och persiljan/gräslöken, pressa ner vitlökslyftorna i smeten och salta en aning. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.
Servera med havstångskaviar och en klick majonnäs eller sour supreme.
Tips: lägg gärna våfflorna på bakgaller så håller de sig frasiga.
Receptet har publicerats i kokboken "Djurens Rätts bästa recept"
Senast uppdaterad 2012-10-25 07:37